photo_2023-06-16_17-19-57

Готуємось до Дембачення

Національному університеті «Чернігівська політехніка» за партнерської підтримки IFES, USAID Україна, Міністерства міжнародних справ Канади та британської допомоги від уряду Великої Британії викладається інноваційний та інтерактивний курс з громадянської освіти «Демократія: від теорії до практики», який базується на світовій методології IFES з громадянської освіти для університетів «Посилення залученості через освіту для демократії».

В рамках засвоєння цього курсу під наставництвом викладача Шакун Н.В. здобувачі вищої освіти спеціальності «Інженерія програмного забезпечення» Шинкаренко Олена, Килочицька Дар’я, Семенець Кирило, Мамонтов Богдан створили студентський проєкт «Портал морально-психологічної допомоги військовим» https://civhelp.stu.cn.ua/. Проєкт пройшов успішний відбір на всеукраїнський конкурс студентських проєктів громадянської дії ДемБачення студентів та випусників курсу «Демократія: від теорії до практики».

15 та 16 червня 2023 р. студенти долучилися до онлайн заходів з підготовки до конкурсу «ДемБачення». Так, 15 червня за підтримки IFES-Україна відбувся майстер-клас з підготовки супровідних слайдів, метою якого було розширення знань та навичок учасників презентації проєкту. Під час проведення заняття до аудиторії було доведено основні принципи та правила створення супровідних слайдів за допомогою сучасних інструментів та стандартів.

16 червня студенти брали участь у майстер-класі публічних виступів, за підтримки IFES-Україна. Майстер-клас проводив Олександр Зайома, викладач Київської Школи Економіки, тренер з публічних виступів та презентацій, укладач промов. Учасники/ці тренінгу опановували навички спілкування та презентації, щоб вміти зацікавити глядачів та чітко показати ідею проєкту, а також мали змогу попрактикуватися у промові під наставництвом від викладача та отримати особисті поради до виступу.

Заходи було організовано за підтримки міжнародної фундації виборчих систем (IFES), Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Міністерства міжнародних справ Канади та британської допомоги від уряду Великої Британії.

#ChePolytech

#КафедраФСН

#ГромадянськаОсвіта

#IFES

#DemVision