image2

Гостьова лекція з виконавчим директором Forest Release Браяном Ротом

21 травня 2024 року з метою ознайомлення здобувачів вищої освіти з сучасними тенденціями розвитку лісовідновлення і лісорозведення кафедра аграрних технологій та лісового господарства провела гостьову лекцію з виконавчим директором некомерційної організації зі Сполучених Штатів Forest Release Браяном Ротом, яка займається розмінуванням і звільненням лісових масивів від снарядів, що не розірвалися, підвищенням безпеки, продуктивності та стійкості лісів у колишніх зонах бойових дій.

Один із напрямків діяльності Forest Release – збір коштів в Канаді та США для надання гуманітарної та технічної допомоги в царині саме боротьби з лісовими пожежами та знешкодження вибухо-небезпечних предметів (ВПН), якими зараз забруднені ліси нашої країни. Наявність нерозірваних боєприпасів в лісах України ускладню як процеси лісозаготівлі так і лісовідновлення. Тому саме знешкодження ВПН на лісових територіях знаходиться в центрі уваги цієї неурядової організації.

Тема зустрічі Браяна Рота зі студентами та викладачами кафедри стосувалася досвіду практичного лісівництва в країнах Північної Америки. Пан Рот розповів про особливості плантаційного вирощування хвойних порід в Сполучених Штатах, про форми власності на ліси, про лісівничі і лісокультурні заходи при вирощуванні комерційної деревини в своїй країні.

Виступ Браяна Рота викликав неабиякий інтерес, що відобразилось у чисельних запитаннях до лектора як від викладачів так і студентів кафедри.