347240747_192204867144171_2329420757361850131_n

Форум “Дистанційна освіта майбутнього”

Протягом 20-22 червня 2023 року проходив Міжнародний форум освітян і роботодавців «ДИСТАНЦІЙНА ОСВІТА МАЙБУТНЬОГО: ВИКЛИКИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ», співорганізатором якого став Національний університет «Чернігівська політехніка». Форум було проведено у гібридному форматі, що дозволило об’єднати низку науковців, освітян і роботодавців з різних країн світу.

20 червня учасники форуму обговорили питання державної політики розвитку вищої освіти під впливом цифрових трансформацій; організації освітнього процесу в закладах фахової перед вищої та вищої освіти в умовах воєнного стану; порушення академічної доброчесності; впливу освітніх проектів CERGE-EI на якість дистанційної освіти в Центральній та Східній Європі; маркетингового комунікаційного забезпечення дистанційної освіти в Україні, ЄС і світі; тенденцій розвитку дистанційної освіти у ЗВО (виклики і рішення в інституційній, організаційній та нормативній площині); трансформації вищої освіти (методики, технології та мотивація дистанційної освіти). Активну участь у роботі форуму взяв Іванець Сергій Анатолійович, директор ННІ електронних та інформаційних технологій Чернігівської політехніки, який зокрема презентував учасникам доповідь на тему «Технічні аспекти дистанційної освіти».

21 червня робота форуму здійснювалась за двома дискусійними панелями:

1) Неформальна цифрова освіта: кращі практики та інтеграція із ЗВО;

2) Міжнародні проєкти дистанційної освіти.

22 червня було присвячено обговоренню корпоративної дистанційної освіти й аналізу кращих практик бізнесу. Також учасники долучились до фасилітаційної сесії з дизайн-мислення на тему “Креативні ідеї для кращих рішень дистанційної освіти”.

Дякуємо партнерам за високий рівень організації форуму, а учасникам – за активність та високу включеність у дискусію!

Запис Форуму можна переглянути за покликанням https://www.youtube.com/@DEFEPCBHE/streams

Форум організовано та проведено у рамках реалізації проєкту Erasmus+ KA2 DEFEP «Дистанційна освіта заради майбутнього: найкращі практики ЄС реагування на запити сучасних здобувачів вищої освіти та ринку праці».