448728852_876001571239457_6170959277707546476_n

Еразмус+ “Wake Up the Tolerance”

З 16 по 24 червня 2024 року група здобувачів вищої освіти НУ “Чернігівська політехніка” у супроводі доцента кафедри іноземної філології Пікун Л.В. взяла участь у проєкті Еразмус+ “Wake Up the Tolerance”, разом з молоддю з Польщі, Туреччини та Сербії.

Учасники візиту пройшли навчання, тренінги, майстер-класи, та представили свої результати міжнародній публіці. Українська молодь презентувала свою країну та знайомилася з іншими культурами,  що дало можливість зламати певні стереотипи та зрозуміти різноманітність наших країн.

Раді поділитися з вами їхніми відгуками:

“Дякуємо за таку неймовірну можливість познайомитися з такою кількістю людей, попрактикувати свою англійську, навчитися нової інформації та перезавантажитися з такими краєвидами” (Аліна)

“Я особисто від цієї поїздки отримала багато позитивних емоцій, знань, якими можна не тільки користуватися, а й передавати іншим. Даний проект дав можливість перебороти рамки іноземної мови та спілкування з іншими людьми. Дякую!” (Вероніка)

“Для мене ця поїздка стала викликом зі своїми страхами, показала, що завдяки обміну знаннями й досвідом з іноземними здобувачами можна розширити свій кругозір, навчитися вдалій комунікації англійською мовою й стати більш толерантними. Також дала можливість познайомитися ближче з культурами інших країн й показати власну.” (Вікторія)

“Ця поїздка стала чудовою можливістю для мене дізнатися про культуру Турції, Польщі та Сербії, а також поділитися власною. Я змогла покращити свої комунікаційні навички, поділитися власним досвідом і поглибити світогляд, отримавши корисні та цікаві знання.” (Марія)

“Завдяки цій поїздці я дізналася,що страх мовного бар’єру можна уникнути лише на практиці. Дана тема  показала,що є важливою на сьогоднішній день і тому ми маємо навчатися і практикуватися толерантності саме тут і зараз. Презентація кожної країни дала змогу побачити їхні традиції, звичаї та ідеї. А завдяки воркшопам та тімбілдінгах ми змогли попрактикуватися працювати в інтернаціональних парах.” (Каріна)

“Це дійсно незабутні враження, які закарбувалися в моїй пам’яті надовго. Завдяки цьому проєкту, я змогла попрактикувати одразу дві важливі для мене речі – англійську і комунікаційні навички.” (Каріна)