photo_1

Екскурсія до Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки імені В.Г. Короленка

І знову про те, з чого власне і розпочинається шлях до здобуття знань. І мова не про школу, не про університет, а мова про БІБЛІОТЕКУ! 20 жовтня 2021 р. доцентка кафедри філософії і суспільних наук НУ “Чернігівська політехніка” Олена Герасименко разом із здобувачами вищої освіти 1 курсу були запрошені до Чернігівська обласна універсальна наукова бібліотека імені В.Г. Короленка.

Завідувачка віддулу краєзнавства Ірина Каганова ознайомила студентів із історією будівлі в якій зараз розташована бібліотека, з етапами її створення і становлення. Провела змістовну екскурсію відділами бібліотеки. Окрім того здобувачі вищої освіти відвідали виставку картин «Елегія барв», яка експонується у читальному залі бібліотеки, де представлені картини чернігівського художника, члена Національної Спілки художників України Володимира Наталушка.

Неперевершене враження на здобувачів вищої освіти склало книгосховище, у фондах якого зберігається понад 600 тис. екземплярів різноманітної літератури. Потрапивши до серця бібліотеки студенти блукали довгими коридорами з величезними полицями книжок і періодики, робили безкінечні фотосесії та зізнавалась один одному, що нічого подібного вони у своєму житті ще не бачили.

Наприкінці екскурсії Олена Герасименко провела для здобувачів вищої освіти невеличкий квест на знання і вміння працювати з алфавітним і предметними каталогами.