IMG_0484

Дослідження зарубіжної інноваційної екосистеми: візит у CERN Science Gateway

З метою ознайомлення з передовим зарубіжним досвідом формування інноваційних екосистем координатор розвитку стартапів, інновацій та проєктного навчання, к.е.н., доцент Гнедіна Катерина Володимирівна у серпні 2024 р. відвідала науково-освітній центр та музей “Science Gateway” міжнародного дослідницького центру європейської спільноти CERN.

CERN (Європейська організація з ядерних досліджень) – міжнародна організація, що здіснює наукові дослідження, була заснована у 1954 році та на сьогодні є найбільшою у світі лабораторією фізики високих енергій. CERN є оседедком проведення досліджень, реалізації спільних наукових проєктів, створення та впровадження інновацій, який виступає драйвером розвитку сучасних технологій.

У межах візиту к.е.н, доцент Гнедіна К.В. ознайомилася з ключовими напрямами діяльності CERN, інноваціями та професіями майбутнього, занурилася у світ науки завдяки різноманітним інтерактивним симуляторам та науковим інсталяціям з використанням AV, AR, VR-технологій, розташованим на території центру та музею “Science Gateway”.