staker1

Дні розвитку кар’єри в ЧНТУ

Протягом двох днів, 26 та 27 листопада 2019 року, в Чернігівському національному технологічному університеті тривали заходи присвячені сприяння розвитку кар’єри здобувачів вищої освіти. Так, це були і Квест «Кроками професій», і тренінги, майстер-класи та воркшопи від компаній, і безпосередньо зустрічі викладацького колективу й майбутніх випускників університету зі стейкхолдерами та потенційними роботодавцями.

Квест «Кроками професій» об’єднав команди від навчально-наукових інститутів навколо тематики підготовки резюме, проходження співбесіди, знання українського трудового законодавства та ерудованості у сфері комунікацій.

Успішно були проведені Квест від АТ КБ «ПРИВАТБАНК» «Один день із життя ТОПового студента» (на банківську тематику),  Майстер-клас від АТ «АЛЬФАБАНК» «Якісне резюме та успішна співбесіда», Воркшоп від компанії COLLAR «Маркетинг: креатив чи наполегливість 24/7», а також Тренінг від ТОВ «ЛАМОДА» «Управління емоціями», де учасники змогли набути додаткових навичок і тримати рекомендації щодо розвитку професійних здібностей.

У педагогічного колективу та студентства ННІ електронних та інформаційних технологій відбулася зустріч із компаніями, що входять до Чернігівського ІТ-кластеру, серед яких були присутні представники: Acropolium, Valtech, SendPulse, EVO company, LITERA MICROSYSTEMS, Astound Commerce, AgileVision, а також із компанією JEVERA та Soft Industry.

У стiнах Навчально-наукового iнституту права i соцiальних технологій вiдбулась панельна дискусiя “День правничої кар’єри”. У якостi спiкерiв виступили: працiвники патрульної полiцiї в Чернiгiвськiй областi Департаменту патрульної полiцiї; директор Чернiгiвського мiсцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Бобруйко В.А.; заступник начальника управлiння Державної виконавчої служби Головного управлiння юстицiї у Чернiгiвськiй областi Єдомаха А.В. і адвокат, керуючий партнер адвокатського бюро “Миланич та партнери”, голова Чернiгiвського вiддiлення Асоцiацiї правникiв України Миланич А.М.

Серед компаній-партнерів ЧНТУ, які були гостями на зустрічі зі студентами ННІ економіки, ННІ бізнесу, природокористування і туризму, ННІ менеджменту, харчових технологій та торгівлі, слід назвати: ПП «Виробничо-комерційна фірма «Платинум», Страхова група ТАС, АТ КБ «ПриватБанк», АТ «АльфаБанк», Ощадбанк, АТ «ПУМБ», Компанія COLLAR, ТОВ «ВІВАТ ТРЕЙДІНГ», Укрпошта, ТОВ «СІЛЬПО ФУД», ТОВ «Компанія СТВ ГРУП», ТОВ «Мода з доставкою» (Lamoda), ПрАТ АБ ІНБЕВ ЕФЕС Україна, Work Glob, а також Готель Reikartz.

До ННІ механічної інженерії,  технологій та транспорту завітали представники ПрАТ «Чернігівський механічний завод», а такожПрАТ АБ ІНБЕВ ЕФЕС Україна.

Запрошенi гостi розповiли здобувачам вищої освіти про ситуацiю на ринку працi у відповідному професiйному середовищi за спеціальністю, освіту за якою вони здобувають, про вимоги та запити роботодавців, про необхiднi для вдалого працевлаштування компетентностi фахівців, про ТОП-5 навиків, які будуть корисними під час пошуку першого робочого місця, та інше, а також надали вiдповiді на низку актуальних питань.

Дякуємо всім компаніям за активну участь у заходах, що організовуються в Чернігівському національному технологічному університеті, а також бажаємо успіху, активного розвитку, надійних партнерів, а також відповідального трудового колективу!