IMG_4189

День скорботи на вшанування памʼяті жертв війни в Україні

І в пам’яті розстріляні серця,  

І у альбомах лиш світлини без вінця,  

І стерті з світу голоси людей,  

І знищені мільйони й тисячі очей…  

Харитонова Дарина (Svo.я)  

  

Щорічно, 22 червня, український народ вшановує світлу пам’ять мільйонів співвітчизників, життя яких обірвала Друга світова війна. Гірка доля не оминула жодну українську родину, адже ця війна забрала життя кожного п’ятого українця.  

Протягом десятиліть ми завжди пам’ятали про жахливі наслідки війни і не хотіли її повторення. Та ніби рухаючись історичною спіраллю, ще раз опинилися в країні, мирне існування якої підступно порушене жорстокою неоголошеною війною. “Ніколи знову” повторилось, принісши з собою незліченні жертви і страждання, смерть та руйнування.  

Сьогодні українці щодня вшановують пам’ять мільйонів людей, які загинули не тільки в Другій світовій війні, а й зараз втрачають своє життя внаслідок російської агресії. Цього скорботного дня ми вкотре схиляємо голови перед пам’яттю полеглих воїнів, невинних жертв, чиє життя забрали війни минулого та сучасності.

Вшановуючи загиблих у Другій світовій війні, пам’ятаємо про здобуту ними перемогу. Саме вона дає віру, що Україна переможе нинішнього цинічного ворога.