photo_2024-03-31_23-38-12

Цикл тренінгів «Важливі навички в періоди стресу», присвячених психічному здоров’ю та психосоціальній підтримці

В рамках програми “Важливі навички в періоди стресу” (ВНВПС) було проведено цикл тренінгів, присвячених піклуванню про психічне здоров’я, підтримці ментального здоров’я за рахунок опанування практичних навичок для подолання ситуацій стресу.

На тренінгах учасники дізналися про техніки подолання ситуацій стресу за рахунок опанування інструментів (навичок), серед яких:

  • заземлення під час «емоційних бур»,
  • «відчеплення з гачка»,
  • дії згідно з власними цінностями,
  • проявлення доброти та «створення простору».

Інструкції щодо технік і методик управління стресом учасники, в якості домашньої роботи, опановували працюючи з посібником Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) «Важливі навички в періоди стресу: iлюстроване керівництво», який у 2021 році розробили фахівці ВООЗ. Цей посібник призначений для тих, хто перебуває у стані стресу: від батьків та людей, що забезпечують догляд за іншими, до фахівців сфери охорони здоров’я, які працюють у небезпечних ситуаціях. Він призначений як для людей, які втікають від війни, втрачаючи все, так і для добре захищених людей, що живуть в мирних громадах.

Захід ініційовано ГО «Спілка жінок Чернігівщини» в межах проєкту «Жінки. Мир. Безпека»: відповідь на виклики війни» за підтримки Національного університету «Чернігівська політехніка». Тренеркою – фасилітаторкою стала О.Ю. Акименко, д.е.н., проф. кафедри економіки, обліку і оподаткування.

Посилання на посібник: Всесвітня організація охорони здоров’я. (‎2021)‎. Важливі навички в періоди стресу: iлюстроване керівництво. Європейський регіональний офіс Всесвітньої організації охорони здоров’я. https://iris.who.int/handle/10665/339150 . License: CC BY-NC-SA 3.0 IGO