зображення_viber_2021-12-09_20-28-17-433

Центр Ґендерної освіти НУ «Чернігівська політехніка» став платформою для обговорення проблеми запобігання та протидії проявам насильства

9 грудня 2021 р. в НУ «Чернігівська політехніка» відбувся круглий стіл, присвячений проблемі запобігання та протидії проявам насильства. Учасниками круглого столу стали представники органів державної влади, громадських організацій, здобувачі вищої освіти.

З вітальним словом до учасників заходу звернулись проректорка з науково-педагогічної та виховної роботи НУ «Чернігівська політехніка» О.Є. Мельник, керівниця Центру ґендерної освіти НУ «Чернігівська політехніка» Г.Л. Чепурна.

Найбільш жваву дискусію викликало питання попередження домашнього насильства. Зокрема, заступник директора Департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської обласної державної адміністрації та начальник управління у справах сім’ї та молоді В.Л. Голуб звернув увагу на проблему психологічного насильства в родинах. Директор Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги В.А. Бобруйко ознайомив присутніх з напрямками роботи центру та наголосив на можливості отримання кваліфікованої правової допомоги особам, які зазнали насильства чи були його свідками. Заступник директора КЗ «Чернігівський обласний молодіжний центр» Чернігівської обласної ради О.О. Котеленець зосередив увагу присутніх на пошуках ефективних засобів профілактики насильства серед молоді.

Здобувачі вищої освіти мали змогу задати запитання гостям круглого столу та взяти участь у обговоренні винесених на розгляд проблем.