2022-07-01 16.21.58

Будні музею історії НУ «Чернігівська політехніка»

Кожен з нас звик до того, що коли ми чуємо слово музей, то уявляємо безліч експонатів: цікавих і не дуже. Насправді, музей це не тільки експонати, це особливий світ у якому, перш за все, зберігається історія про наше минуле і сьогодення. Робочі будні музею історії НУ «Чернігівська політехніка» пов’язані з безперервним пошуком інформації про університет з моменту створення та фіксацією основних його подій на сучасному етапі.

У зв’язку з повномасштабним вторгненням армії РФ на територію України музей історії НУ «Чернігівська політехніка» вимушено призупинив прийом відвідувачів для проведення екскурсії, так як усі експозиції перенесені в архів на зберігання. Але це не означає, що музей історії університету не працює.

и, як і раніше, організовуємо зустріч випускників, працюємо з робочою групою над пошуком інформації по студентським будівельним загонам кінця 60-х, 70 – 80-х рр. (до речі, один із загонів був причетний до будівництва центрального корпусу нашого університету). Розпочинаємо збір артефактів, пов’язаних з обороною і облогою Чернігова (24 лютого – 02 квітня 2022 р.). Тож якщо Вам є чим поділитися з музеєм – ми щиро будемо Вам вдячні.

Варто зазначити, що випускники підтримують свою альма-матер не лише морально, а й фінансово. Такі дії безцінні й підтверджують те, що університет виховав не мешканців, а активних громадян України. Разом Переможемо! Разом Відбудуємо!

На фото: директор музею історії НУ «Чернігівська політехніка» Олена Герасименко, актив робочої групи випускників 70-80-х рр. у складі Віктора Романенка, Віталія Моїсєєва, Володимира Тичини, Володимира Барабанова Юрія Корізно-Мірського.