заставка

55 років від дня заснування Чернігівського юридичного технікуму!

У жовтні 2024 року виповнюється 55 років від дня заснування Чернігівського юридичного технікуму. Відлік часу для технікуму розпочався 1969 року. Технікум готував фахівців (молодших спеціалістів) за спеціальностями «Правознавство і організація соціального забезпечення громадян» та «Бюджетний облік для системи соціального забезпечення». Першим директором технікуму став Балука Степан Іванович.

У 1994 році технікум змінює свій статус та назву на Чернігівський юридичний коледж і готує бакалаврів за спеціальностями «Правознавство і організація соціального захисту громадян» і «Фінанси» за спеціалізацією «Бюджетний облік для системи соціального захисту населення». У 1997 році з ініціативи Міністерства соціального захисту населення України та завдяки сприянню міжнародного проекту TACIS «Соціальний захист в Україні» коледж розпочав підготовку фахівців за спеціальністю «Соціальна робота».

У 2003 році Чернігівський юридичний коледж стає Чернігівським державним інститутом права, соціальних технологій та праці. Ректором було призначено Кубрака Василя Михайловича. Основне завдання навчального закладу — підготовка фахівців для соціальної сфери за освітньо-кваліфікаційними рівнями бакалавра та спеціаліста за спеціальностями «Правознавство», «Соціальна робота», «Фінанси». У травні 2005 року інститут очолив Андріїв Василь Михайлович. До 2011 року навчальний заклад перебував у підпорядкуванні Міністерства праці та соціальної політики України.

Згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України від 13.07.2011 року № 707 Чернігівський державний інститут права, соціальних технологій та праці шляхом реорганізації було приєднано до Чернігівського державного технологічного університету. У 2014 році було утворено Навчально-науковий інститут права і соціальних технологій у складі Чернігівського національного технологічного університету, а нині – Національного університету «Чернігівська політехніка». Директором інституту було призначено Остапенко Людмилу Анатоліївну.

Наразі в інституті функціонує 2 факультети: 1) Юридичний факультет; 2) Факультет соціальних технологій, оздоровлення та реабілітації. Здійснюється підготовка фахівців за спеціальностями «Право», «Правоохоронна діяльність», «Соціальна робота», «Психологія», «Терапія та реабілітація», «Фізична культура і спорт».

Сьогодні ННІ права і соціальних технологій є командою однодумців-професіоналів, які об’єднані спільною метою – наданням якісної вищої освіти та підготовкою конкурентоспроможних на ринку праці  фахівців. Колектив ННІ права і соціальних технологій продовжує славетні традиції Чернігівського юридичного технікуму/коледжу, закладаючи міцний фундамент для розвитку сучасної вищої освіти та професійної підготовки. Відданість науці, якості навчання, інноваційним методам викладання та професійному розвитку здобувачів вищої освіти є головними принципами їхньої роботи.

Минали роки, змінювалась назва, з’являлись нові спеціальності, але незмінною залишались якість надання освітніх послуг, дружня атмосфера в науково-педагогічному колективі та міцна студентська родина.

55 років – це важлива дата, що свідчить про багаторічну історію, досягнення та вагомий внесок у розвиток вищої освіти та науки. Від дня заснування, за 55 років навчальний заклад для сфери соціального захисту населення підготував та випустив понад 30 тисяч фахівців за денною та заочною формами навчання.

Ми вітаємо всю освітянську та студентську родину, а також випускників технікуму, коледжу та інституту з ювілеєм!

Бажаємо вам міцного здоров’я, невичерпного натхнення та значних життєвих і професійних перемог!