28

12-та конференція КЗЯТПС-2022 успішно відбулась!

Шановні колеги, висловлюємо щиру подяку всім, хто своєю участю підтримав проведення ХІІ Міжнародної науково-практичної конференції «КОМПЛЕКСНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКОСТІ ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСІВ ТА СИСТЕМ -2022».

Сьогодні Україна переживає найскладніший період у її новітній історії. Проте незважаючи на ситуацію ми наважились провести конференцію. В результаті неочікувано велика кількість учасників (680 осіб) підтримала конференцію своєю участю. Загалом авторами надіслано 307 тез доповідей. Лише 5 доповідей не вистачило, щоб перевершити рекорд 2020 року, коли в конференції взяли участь 615 науковців, а опубліковано було 311 тез доповідей.

Цього року конференція відбулась в онлайн-форматі протягом 2-х днів 26-27 травня.

В перший день 26.05.2022 року відбулось пленарне засідання, на якому учасників конференції привітав ректор Національного університету «Чернігівська політехніка» Олег Олександрович Новомлинець. Також з вітальними словами виступили члени програмного комітету конференції.

З доповіддю про системність принципів гібридизації в структурній організації і еволюції технічних систем на пленарному засіданні виступив завідувач кафедри елекромеханіки Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут имені Ігоря Сікорського» професор Шинкаренко Василь Федорович.

Професор Петраков Юрій Володимирович, який також є представником Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут имені Ігоря Сікорського» представив доповідь «Сталість процесу фрезерування кінцевими фрезами».

Офіційний представник компанії MICAS Simulations Ltd., Оксфорд, Великобританія Микола Вікторович Біба презентував можливості программного продукту QForm UK, як сучасного програмного забезпечення для моделювання обробки металів тиском.

Загалом в пленарному засіданні конференції взяли участь 68 науковців.

Другий день конференції 27.05.2022 був присвячений секційним доповідям. По закінченню секційних доповідей за участю членів програмного комітету конференції професорів Орловського Б.В., Сахна Є.Ю., Білика С.І., Дмитрієва Д.О, Казимиренко Ю.О., Петракова Ю.В., Радзевича С.П. відбулося обговорення результатів, які було представлено в доповідях на тематичних секціях конференції. Також членами програмного комітету конференції було висловлено вдячність за організацію подібного наукового форуму та рекомендації щодо покращення організації конференції в майбутньому. Окреслено перспективні шляхи підвищення статусу конференції та актуальні питання, які доцільно включити до програми конференції в перспективі.

За результатами конференції опубліковано збірник матеріалів тез доповідей у 2-х томах, які можна скачати на сайті конференції:

www.conference-chernihiv-polytechnik.com

Оргкомітет конференції щиро дякує всім учасникам за підтримку конференції в цьому надскладному для нашої країни році. Сподіваємося, що наступна конференція буде проведена в очному форматі і ми з радістю зустрінемо наших гостей в місті-герої Чернігові.